Choď na obsah Choď na menu

Real neemt koppositie over van Barcelona, Strootman wint met Roma

Real Madrid heeft zondag via een 2-1 overwinning op Real Betis de koppositie in de Primera Division overgenomen van FC Barcelona, dat eerder met 2-1 verloor bij Deportivo La Coruña. In de Serie A boekte Kevin Strootman met AS Roma een 0-3 zege bij Palermo.

Real kwam halverwege de eerste helft op achterstand door een eigen doelpunt van doelman Keylor Navas. Vlak voor rust bracht Cristiano Ronaldo de Madrilenen op gelijke hoogte. Een kwartier voor tijd moest Betis met tien man verder na een tweede gele kaart voor Cristiano Piccini. Binnen drie minuten profiteerde Real van de overtalsituatie via een doelpunt van Sergio Ramos.

Barcelona, dat dinsdag nog via een historische 6-1 zege op Paris Saint-Germain de kwartfinales van de Champions League bereikte, kwam tegen Deportivo vijf minuten voor rust op achterstand door een doelpunt van Joselu. Voor Barcelona betekende het de eerste nederlaag sinds 2 oktober vorig jaar in de Primera Division en de derde van het seizoen.