Choď na obsah Choď na menu

Ibrahimovic bezorgt Manchester United op valreep League Cup

Manchester United heeft zondag voor de vijfde keer in de clubhistorie de League Cup gewonnen. Dankzij een rake kopbal van Zlatan Ibrahimovic in de 87e minuut werd Southampton in de finale op Wembley met 3-2 verslagen. Met het winnen van de League Cup plaatst Manchester United zich automatisch voor de derde kwalificatieronde van de Europa League.

De 'Red Devils' zijn als titelverdediger ook nog actief in de FA Cup en plaatsten zich eerder deze week voor de achtste finales van de Europa League. Daley Blind zat wel bij de selectie van United, maar bleef de hele wedstrijd op de bank. Aanvankelijk leek de ploeg van manager José Mourinho de winst in de finale simpel naar zich toe te trekken, maar de huidige nummer zes van de Premier League verspeelde een 2-0 voorsprong.

Net als het winnende doelpunt kwam ook de openingsgoal op naam van Ibrahimovic. De Zweed scoorde in de negentiende minuut met een fraaie vrije trap. In de 38e minuut maakte Jesse Lingard er 2-0 van met een schot van buiten het strafschopgebied.