Choď na obsah Choď na menu

Duitsland kan WK-ticket bijna ruiken na zege op Azerbeidzjan

Duitsland heeft een overtuigende 1-4 uitzege geboekt in en tegen Azerbeidzjan in de strijd om een WK-ticket. De Duitsers namen direct vanaf de start het initiatief, waarbij de Azeri’s ver op eigen helft werden teruggedrongen. Binnen twintig minuten drukte Die Mannschaft het krachtsverschil dan ook uit op het scorebord.

Na een loopactie van Jonas Hector aan de linkerkant, gaf de verdediger van 1.FC Köln de bal voor op de inkomende André Schürrle. De speler van Borussia Dortmund tikte daarop het leder behendig in het doel.

Toch had Azerbeidzjan een onverwacht passend antwoord op de achterstand. Op aangeven van Efran Ismayilov tekende Dimitrij Nazarov voor de gelijkmaker na een half uur te hebben gespeeld. In het tweede bedrijf lieten de Duitsers Azerbeidzjan komen, maar kwam de zege niet meer in gevaar. Het vierde Duitse doelpunt van wederom Schürrle, was er een voor de statistieken. Met vijftien punten uit vijf wedstrijden, is men uitstekend op weg om een WK-ticket te bemachtigen.