Choď na obsah Choď na menu

Dramatische slotminuut voor Engeland: Rusland komt in blessuretijd langszij

Engeland is er niet in geslaagd het EK te beginnen met een overwinning. De wedstrijd tegen Rusland eindigde in een teleurstellend 1-1 gelijkspel. Eric Dier schoot Engeland zeventien minuten voor tijd op schitterende wijze op voorsprong uit een vrije trap, maar de Russen kwamen in blessuretijd langszij door een kopbal van Vasili Berezutski.

Engeland heeft daardoor nog steeds geen openingswedstrijd op een EK gewonnen. Vijf keer speelden de Britten gelijk, vier keer verloren ze. Zaterdag leek de ploeg lang op weg naar de eerste openingszege, want Engeland was vooral voor rust een genot om te zien met Wayne Rooney als uitblinker. De eerste serieuze poging van de wedstrijd kwam van Adam Lallana, maar die mikte recht op de doelman. Het enige gevaar van Rusland voor rust kwam van Sergei Iganshevich, die dichtbij de Russische voorsprong was met een kopbal.

Na rust was Engeland minder overtuigend en nam Rusland de controle over de wedstrijd over: Fedor Smolov was met een krulschot dichtbij de openingstreffer. Engeland krabbelde vervolgens langzaam op en was via Rooney heel dichtbij een doelpunt, maar hij raakte via de handen van Igor Akinfeev de lat. Uiteindelijk was het Dier die uit een vrije trap op schitterende wijze voor de openingstreffer te zorgen.

Lang leek Engeland op weg naar de zege, maar diep in blessuretijd was het Berezutski die onverwacht Rusland op 1-1 bracht. Wales gaat daardoor alleen aan de leiding in Groep B met drie punten. De Welshmen wonnen eerder op de avond met 2-1 van Slowakije.